Sommer på Nordseter

Sommer på Nordseter

Publisert av Anita Olsrud den 07.07.24.

Sommer på Nordseter 

Nordseter Vel ønsker å fremme aktivitet på Nordseter, og har samlet noen tips for ulike aktiviteter man kan gjøre i sommerhalvåret i nærmiljøet. De fleste turene starter rett utenfor hyttedøra, og du finner både merkede og umerkede stier. DNT har flere turforslag på https://ut.no/utforsker/stedsnavn/796907/nordseter/turforslag?type=fottur;sykkeltur;padletur;klatretur For en times tur for frisk luft eller tur med bikkja så kan du gå Nordseter Rundt. 

Stolpejakten har 15 stolper på Nordseter. Last ned appen Stolpejakten og dere kan utforske Nordseter mens dere samler poeng. 

Geocaching er en populær aktivitet som også kan gjøres på Nordseter. Her leter man etter poster ved hjelp av GPS. For mer informasjon gicinfo.no

Turmål for dagsturen kan være: Nevelfjell, Lunkefjell, Gropmarka forbi Grøtåsseteren. Det er også mulig å gå i «Urskog» om man går nedover på venstre side av Nordsetervegen ved Nordseter Miljøtorg. Sydvest for Sandbakken. Hengekøyetur i området kan by på mange spennende biotop å utforske.  

Hotell Aasen kan være et spennende turmål - https://www.nordsetervel.no/informasjon/nyheter/vis/?T=/gropmarka-hotell&ID=34646&af=1&

Den gamle «hoppbakken» i Grøtåsen kan fortsatt studeres om man går opp mot mastene på Grøtåsen. Turen kan starte øverst i Grøtåsvegen. Hoppet er i stein så det kan være litt vanskelig å se om man ser etter en vanlig hoppbakke. 

Det er to gapahuker i gangavstand fra Nordseter og ved Nevelvatnet er det gapahuk, badeplass og bålplass. En gapahuk finnes også på Nevelåsen. 

Beitedyr som sommeren er en naturlig del av Nordseter og her er det både sau og kyr. Vis respekt for dyra og ser du skada dyr så finnes kontaktinformasjon på facebooksiden til Nordseter Ve og Vel. Ønsker du å se mer eksotiske dyr så kan du dra på beversafari. Det er bever i Raudtjern, Nevla ved Trondsmyra og Melsjøen. Beveren er sky så det er best tidlig på dagen eller på kvelden.  

Kaussetra øverst på Nordseter er åpent i ferier og byr på en autentisk seter fra 1800 tallet, servering, seterdager, ekte seteropplevelse og kulturaktiviter. https://www.facebook.com/Kaussetra/?locale=nb_NO

Nordseter byr på fine fiskemuligheter, og det ryktes om ørret i nesten alle vann. Fiskekort og tips om fiske finnes på inatur.no. Fiskekort kan også kjøpes lokalt på Lillehammer Fjellstue og på Servicesenteret. Noen av fiskeplassene er HC tilpasset. 

Nordseter er også et godt utgangspunkt for sykkelturer. I boken 35 Sykkelturer i verdens beste skiterreng av Øyvind Wold finner du mange fine turer. 

Frister det å leie kano eller kajakk så kan du leie dette på timesbasis hos Nordseter Fjellpark. Kajakk og kano finnes både på Nevelvatn og Mellsjøen. https://utleieshop.nordseter.no/

Det er servering på Servicesenteret og resepsjonen på Lillehammer Fjellstue har is, kaffe, kalde drikker og snacks. For åpningstider se facebooksiden   

Nordseter Vel ønsker deg god tur, og minner om sporsløs ferdsel.