Turbokforfatter med hytte på Nordseter

Turbokforfatter med hytte på Nordseter

Publisert av Bjørn Vidar Granum den 28.11.23.

Turbokforfatter med hytte på Nordseter

Øyvind Wold er en friluftsjournalist og fotograf som har hatt hytte på Nordseter siden 2014. Han har skrevet bøker både om sykkel- og skimulighetene som finnes, fra Øyerfjellet i nord til Sjusjøen i sør. Men hvordan oppdaget han egentlig Nordseter?

-Da jeg helt tilfeldig ble inviterte til å feriere på Nevra hotell påsken 2013, fikk jeg en aha-opplevelse. Det var fem kuldegrader og sol hele påsken, vi trengte bare å smøre skiene èn gang, og var ute på ski hver dag med datteren vår som da var ni år. Det var fjellskiløping, men likevel veldig lett og familievennlig.
Når man er vant til å gå på ski Oslomarka, læres man opp til å tro at dette er toppen av skigåing. Men langrenn fra Nordseter – det var rett og slett et annet og høyere nivå! Vi ble så begeistret av vi begynte å se på fritidsboliger i området, og endte med en trivelig hytte et stykke oppe i Grøtåsen. Her er det ikke vinterbrøytet, så vi må gå en kilometer til fots. Fordelen med dette er at det fullstendig stille her om vinteren og en helt egen stemning.

 

-Hva skiller skigåing på Nordseter fra det andre steder?

-Førsteinntrykket når man går på ski på Nordseter er jo at løypene er brede og har en usedvanlig bra kvalitet. De nypreppede løypene er så lekre at jeg betrakter dem som snøkunst! Det som overrasket oss mest var likevel at det er så lett å gå på ski her, det er knapt en enste bratt bakke når man først har kommet seg opp mot Nevelvann. Det betyr at skigåingen er tilgjengelig for alle, her møter vi både eliteløpere, barn, eldre og turister med minimal skierfaring, og de aller fleste har et smil om munnen!

En annen ting jeg liker med Nordseter er at det er et mer blandet publikum i løypene her enn på Sjusjøen og Hafjell. Her er det mere nedpå, færre med karbonstaver og pulsmålere, og flere med anorakker, nikkers, bobledresser og til og med tre-ski. Det er flere som først og fremst bare er ute for å nyte fjellet og det å være ute og gå på ski, i stedet for å gå fortest mulig.
Generelt for hele skidestinasjonen Lillehammer/Øyerfjellet vil jeg også si at skiltingen og skilt-tavlene er veldig bra grep. Det blir veldig lett å orientere seg i løyper og kryss, selv for de som går her for første gang. Dette er bare en av flere detaljer som gjør at jeg mener at det er hold for å kalle boka «35 turer i verdens beste skiterreng».

-Hva ønsker du å oppnå med en slik bok?

-Det er ment å være en hyllest til naturen og skiløypene som finnes her, samt en oversikt over de beste turmulighetene, tillegg info om spisesteder og lokale ressurser. Boka er i stort format med mye bilder, og jeg håper folk blir inspirert til å prøve noen nye løyper og nye turer

Nordseter Vel har fått tilgang til noen av hans bilder som ligger under Fotoalbum